.

Sidney Brandeis als programmamaker

.

Nadat ik in 1993 afgestudeerde aan de Filmacademie in Amsterdam (NFTVA) heb ik de eerste twee jaar niks met deze studie gedaan. Het draaien van plaatjes vond ik op dat moment interessanter. Door toeval ben ik toch weer bij een aantal projecten betrokken geraakt en niet veel later stond ik weer van alles te regisseren. Met name van 1997 tot 2002 stond ik aan de wieg van een aantal programma’s die ik ook vaak regisseerde en monteerde. Dat betekende veel creatieve vrijheid. In 2002 vond ik het wel weer genoeg geweest en stortte me fulltime op mijn management en pr-activiteiten. Misschien dat ik het ooit nog oppak, wie weet wat de toekomst brengt. Een aantal van de repo’s die ik heb gemaakt staan hier online.

.

.

Veronica’s Voetbal - Regie

Programma wat luchtige reportages maakte over Eredivisie voetballers als Patrick Kluivert, Giovanni van Bronckhorst en Boudewijn Zenden. Van januari tot juni 1997 uitgezonden door Yorin. Klik hier voor de video’s.

.

.

Brutale MeidenRegie, concept, montage en camera.

Presentatie Tatum Dagelet en Jennifer de Jong. Brutale Meiden werd van september 1997 tot juni 1998 uitgezonden door SBS6. Klik hier voor de video’s.

.

.

TvBabesRegie, concept, montage en camera.

Programma naar aanleiding van de succesvolle website TvBabes.com en werd in 2001 door Yorin uitgezonden. Presentatie Gijs Staverman. Klik hier voor de video’s.

.

.

.

.

© Sidney Brandeis / Sidhappens