.

Veronica’s Voetbal - 1997

.

Programma wat achtergrondreportages bracht over Eredivisie voetballers. Van januari tot juni 1997 uitgezonden door Yorin. Hieronder vind je een aantal reportages die ik voor het programma maakte. Een feest om aan te werken, mede door het fantastische team en medewerking van alle voetballers. Ik was een van de vier regisseurs van het programma. De onderstaande video's zijn van mijn hand.

.

Producent: IdtV.

Presentatie: Roeland Kooijmans

UP: Gijs van de Westelaken en Wim Weyland.

Redactie: Sander van den Eeden, Ernst Boskamp

Productie: Jeam Marc van Sambeek, Leonie van Oudenhoven en Paulien van de Wetering.

Regie: Sidney Brandeis e.a.

Eindredactie: Hans Melissen

--------------------------------------------------------------

.

.

Willem van Hanegem & Zn.

.

Uitzending mei 1997. Willem van Hanegem kijkt in de Arena met zijn twee zoontjes naar Ajax-Heerenveen (11/05/97). Willem jr. (8) is voor Heereveen, Boy (6) is voor Ajax en kijkt met Ronald de Boer en vader Willem terug op de wedstrijd.

.

.
.
.
Roy Makaay - De Persconferentie

.

Uitzending april 1997. 'De persconferentie', met Roy Makaay op zijn oude basisschool. Tot dat moment weigerde Makaay te vertellen waar hij het volgende seizoen zou gaan spelen en we mochten er niet naar vragen. Wij niet...

..
.
.
Patrick Kluivert - Knippen en scheren
.

Toen we deze reportage draaide had Patrick (20) net bekend gemaakt dat hij naar AC Milan vertrok. Werd een gezellige avond en er was een duidelijke klik. Patrick was erg leuk in omgang en daarom werd het ook een leuke reportage. Deze werd gedraaid in de zaak van Michael Babbs, die toen de kapper van zo’n beetje de hele Ajax selectie was.  

.
.
.
Giovanni van Bronckhorst - Portret
.

Uitzending 1997. Enige wat me enorm bijstaat is dat Giovanni een bijzonder aardige en bescheiden jongen was. Hij was na de uitzending erg blij dat zijn held Simon Tahamata ook aan deze reportage had meegewerkt. Heel opvallend kregen we daarna bij Feyenoord veel voor elkaar.

.

.
.
Boudewijn Zenden - Portret
.

Uitzending maart 1997. Toen we met Boudewijn in Maastricht gingen draaien had hij zijn beste vriend Michael meegenomen. Die wist niet beter dat als de camera’s gingen lopen hij uit beeld moest stappen. Ik vond het juist leuk om hun vriendschap in beeld te brengen wat resulteerde in dit portret. Aardige gozers. Samen met redacteur Sander van den Eeden hebben we nog een partijtje gespeeld in de judoschool van Boudewijn’s vader.   

.
.
.
Arnold Bruggink - Portret
.
.
.
Romano Sion - Knippen en scheren
.
.
.
Rob Witsche - Knippen en scheren

.

Uitzending april 1997. Rob Witsche in 'Knippen en scheren'. Extra leuk om te maken omdat Robbie van me 7de tot mijn 15de mijn buurjongen was. Het enige wat we deden was op straat voetballen en toen wist iedereen al dat hij en zijn broertje Richard de top zouden halen.

.

.

.

.

Terug naar video overzicht

.

.

© Sidney Brandeis / Sidhappens