.

Brutale Meiden – SBS6  ‘97/’98

.

Brutale Meiden werd van september 1997 tot juni 1998 uitgezonden door SBS6 en was één van de eerste programma’s die compleet met een dv-camera werd geschoten. Mede daarom zagen sommige geen gevaar in de opnames tot men ze later op tv terug zag… Tevens het eerste project waar ik ook verantwoordelijk was voor Pers en Media. Brutale Meiden was een jaar lang een guerrilla expeditie, we waren 24/7 met het programma bezig. Roel en Madelon bedachten (vaak) waar en naar wie Tat, Jen en ik heen moesten en ik bedacht ter plekke het item. De sfeer onderling was vaak gespannen en competitief en juist dat leverde leuke televisie op. Aan het eind van een draaidag wist Madelon altijd weer de boel te lijmen. Toen zij in maart ‘98 het team verliet kwam dat niet ten goede aan de sfeer. Nu lachen we er om en in 2003 werkte ik samen met Tatum en Jennifer aan Brutale Moeders waarmee het allemaal toch nog mooi werd afgesloten. Deze video’s komen van een vhs kopie.

.

Producent: Two Independent

Presentatie: Tatum Dagelet & Jennifer de Jong

UP: Roel Reiné

Redactie: Noortje Aipassa

Productie: Madelon Veldhuizen, Jaco Peringa

Camera: Joost van Herwijnen, Ron Toekook, Roel Reiné en Sidney Brandeis.

Geluid: Jaap Hilhorst, Tijmen van Vlier, Vincent van Asten.

Montage: Jef Hertoghs, Gerdi Twisk, Sidney Brandeis.

Concept: Tatum Dagelet, Jennifer de Jong, Roel Reiné en Sidney Brandeis.

Regie: Sidney Brandeis & Roel Reiné.

Pers en media: Sidney Brandeis

 

--------------------------------------------------------------

.
.
Brutale Meiden The Movie - Maart 1998 - deel 3

.

Mijn favoriete aflevering. Hebben we een tijdje aan gewerkt. Hieronder vind je deel 3 en 4 van Brutale Meiden The Movie waarin je de ‘première’ en de ‘afterparty’ van de speelfilm rondom de Brutale Meiden ziet. Het leuke was dat iedereen graag meewerkte. Met name Radio 538 (Erik de Zwart en Chantel de Jager), TMF (Esther Tweebeeke) en SBS6 (Edger Hamer) deden een behoorlijke duit in het zakje om deze aflevering succesvol te maken. Met oa. Bridget, Fabienne, Erik de Zwart, Chris Zeegers, Albert Verlinde,Winston

Gerstanovich, Nance, Rene Mioch, Antonie Kamerling en All Saints.

.

.
.
Brutale Meiden The Movie - Maart 1998 - deel 4
..
.
.
Brutale Meiden - Dirty Albert - oktober 1997
..

Het ‘huis’ van de Brutale Meiden was in werkelijkheid Tatum’s kamer in de Pijp in Amsterdam. Daar werden iedere week opnames gemaakt. In iedere aflevering hadden we een Bekende Nederlander die een huishoudelijk klusje deed. We namen dan ook altijd een filmscène op met onze gast die een paar afleveringen later werd uitgezonden. Zodoende kwamen o.a. Jack Spijkerman, Floortje Dessing, Bridget, Danny Rook en Jeroen Post bij Tatum over de vloer. Hieronder zie je een filmscène, die altijd ter plekke werd bedacht, met Albert Verlinde 

..

.
.
Brutale Meiden - Toelating Kunstacademie -  mei 1997
Gasten: Herman Brood, Govert de Roos en Ans Markus.
.
.
Brutale Meiden - Suiker tante - januari 1998
..

Toen we bij Sugar Lee Hooper aankwamen was zij vergeten dat we kwamen en had ze er duidelijk geen zin in. Ze had al eerder een keer afgezegd. Wat complimenten over haar nieuwe huis deed wonderen en we kregen een rondleiding waarna dit filmpje werd bedacht. Na mijn voorstel om haar in dit filmpje in haar eigen zwembad te verzuipen werd ze erg enthousiast en trok ze spontaan haar badpak aan.... In de opening zie je ook nog Jack Spijkerman. Hij mocht van zijn toenmalige werkgever de Vara niet meewerken aan dit programma omdat het bij de commerciële zat. Daar had hij duidelijk schijt aan.

..

.
.
Brutale Meiden - Huis voor later - januari 1998
..
.
.
Brutale Meiden - Herman Brood - september 1997
.

Een bodypaint-sessie eindigt in een jamsessie op het dak. Herman had er eigenlijk helemaal geen zin in en dat is wel duidelijk. Alleen nam Tatum daar geen genoegen mee en hield het ‘gesprek’ gaande wat uiteindelijk in een optreden op het dak van zijn atelier resulteerde. Herman werd helemaal wakker toen ze naar een speelgoedwinkel gingen om te jatten. In de opening zie je Joep Sertons.

.

.
.

Brutale Meiden – Break Out! – september 1997

..

Dit is een van de eerste opnames van het programma en werd uitgezonden in aflevering 1. We hadden voor de pilot van Brutale Meiden al eerder opnames gemaakt bij het toenmalige jongerenblad en die samenwerking beviel goed. Nu meer dan tien jaar later kan ik wel vertellen dat we veel één tweetjes met de Break Out! hadden. Zij besteedde veel aandacht aan Tatum en Jennifer en wij hadden altijd wel ergens een Break Out! in beeld liggen. Ook leuk is dat zowel Tatum, Jennifer als ik nog steeds contact hebben met de mensen die we tijdens het maken van dit filmpje leerde kennen.

..

.

.

.

Terug naar video overzicht

© Sidney Brandeis / Sidhappens